Programme of the 2019 European B Seminar - Poland

Friday 12 July				Saturday 13 July	
09:00 Opening Ceremony Participants: 141 Mudan: 52		08:45	Preparation of the hall		
	① Hairei (Mr. Mazurek Michal, President of PSK)	Shodan: 19			
	② Sponsor's Greetings (Mr. Nakatsuka, Chief Instructor)	Nidan: 38 Sandan: 32	09:00	Assembly, Hairei, Chief Instructor's Remarks	
	③ Host Greetings (Mr. Mazurek Michal, President of PSK)	Supervision: Chief Instructor		Recitation of Raiki-Shagi and Shahō-Kun Leader : № 71	
	Introduction of Instructors	Nakatsuka		Special Embu: Hitotsu-Mato Sharei by instructors, Sawada, Ogura, Nakatsuka	
		(Instructors) Shajo 1: Nakatsuka		Special Embu: Shooting Procedure in Shinsa (for a Tachi of 5 Archers)	
		Shajo 2: Sawada		Performed in each Shajo by selected participants (wearing Kyudogi)	
09:20	09:20 Recitation of Raiki-Shagi and Shahō-Kun Leader : № 113 Yawatashi Ite: Chief Instructor Nakatsuka			※ Critique in each Shajo after the demonstration	
			09:30	Shooting Instruction (Zasha)	
	Kaizoe: Pindur Kentaro Andrzei, Mazurek Micha	1		3 Shajo x 2 Mato (used for instruction)	
10:00	10:00 Hitote-Gyōsha : following the Shooting Procedure in Shinsa (for a Tachi of 5 Archers)			Attention should be paid to the instructor's corrections given to others.	
	3 Shajo x 5 Mato Shajo 1 (Nakatsuka): Nidan, Sandan №95~№141 (47 p.), critique at the end Shajo 2 (Sawada): Mudan, Shodan, Nidan №48~№94 (47 p.), critique at the end Shajo 3 (Ogura): Mudan № 1~№47 (47 p.), critique at the end		10:45	Break (15 min.)	
			11:00	Lecture: The Correct Interpretation of Taihai and Shagi (shooting skill)	
		· · · · · · · · · · · · · · · · · · ·	12:00	Lunch Break (90 min.)	
12:00	Lunch Break (90 min.)		13:30	Shooting instruction (Zasha) resumes	
13:30	30 Kihontai including Entry/Exit, Yatsugae-Dōsa (same Shajo as in the morning)				
	Shahō-Shagi no Kihon (explanation of the ANKF Teachir	ng Policy)	14:30	Break (15 min.)	
15:00	Break (30 min.)		14:45	Shooting instruction (Zasha) resumes	
15:30	15:30 Shooting Instruction (Zasha)				
	3 Shajo x 2 Mato (used for instruction)		15:45	Break (15 min.)	
	※ Attention should be paid to the instructor's corrections give	ven to others.	16:00	Shooting instruction (Zasha) resumes	
17:00	17:00 Assembly, Chief Instructor's Remarks, Hairei, Dismissal		17:00	Assembly, Chief Instructor's Remarks, Hairei, Dismissal	
	Cleaning of the hall			Cleaning of the hall	

Programme of the 2019 European B Seminar - Poland

Sunday 14 July		Monday 15 July		
08:45	Preparation of the hall	Shinsa schedule		
09:00	Assembly, Hairei, Chief Instructor's Remarks	※ Number of Applicants: 135		
	Recitation of Raiki-Shagi and Shahō-Kun Leader : № 13	Yawatashi Ite: Ogura Hanshi Kaizoe: Nakatsuka Hanshi, Sawada Hanshi		
	Special Embu: Mochi-Mato Sharei by instructors			
	Special Embu: Shooting Procedure in Shinsa (for a Tachi of 5 Archers)	[Shodan Shooting Shinsa]		
	Performed in each Shajo by selected participants (wearing Kyudogi)	6 Tachi 9:40 - 10:40		
	Comments at the end. ※ Study of the Shinsa Procedure through Mitori-Geiko	< 10 min break		
09:45	Hitote-Gyōsha : following the Shooting Procedure in Shinsa (for a Tachi of 5 Archers)	5 Tachi 10:50 - 11:40		
	3 Shajo x 5 Mato (performed in the same Shajo as the first day)	< 10 min break		
	Shooting will be interrupted because of corrections by the instructor.	[Nidan Shooting Shinsa]		
12:00	Lunch Break (90 min.)	4 Tachi 11:50 - 12:30		
		< 40 min lunch break		
13:30	Hitote-Gyōsha resumes	[Sandan Shooting Shinsa]		
	3 Shajo x 5 Mato (same Shajo as in the morning)	7 Tachi 13:10 - 14:20		
		< 10 min break		
	Comments regarding Hitote-Gyōsha (in each Shajo)	[Yondan Shooting Shinsa]		
		7 Tachi 14:30 - 15:40		
15:30	Closing Ceremony			
	① Certificate Presentation from Chief Instructor Nakatsuka	[Announcement of the results]		
	② Chief Instructor's Remarks (Mr. Shoichiro Nakatsuka)	16:00		
	③ Host Greetings (Mr. Mazurek Michal, President of PSK)			
	Hairei (Mr. Mazurek Michal, President of PSK)			
16:00 Dismissal				